top of page
top web KONFA.jpg

KONFA

Du kanske bär på frågor som känns både för små och för stora för att sätta ord på. På konfan får du möjlighet att fundera tillsammans med andra, sätta ord på tankar, ställa de där frågorna som du klurar på, och förhoppningsvis hitta några svar på dina funderingar.

 

- Vill du lära dig om Gud och det som står i Bibeln?

- Den kristna tron och vad det innebär att leva som kristen?

- Har du frågor om livet, och om vad som händer sen?

- Vi tror att Gud finns, och om det stämmer, vad betyder det för dig och mig?

 

Ordet konfirmation betyder bekräftelse. I många kyrkor bekräftar man barndopet genom sin konfirmation. Vi döper inte barn i vår kyrka utan ser istället konfan som en möjlighet för dig att lära dig mer om Bibeln, fördjupas i din tro, och i din relation till Gud. Dopet kan bli ett naturligt steg efter konfan när man fått fundera, men det är inget krav. Man måste inte vara varken troende, döpt eller medlem för att vara med. Vi inleder träffarna med ett förstärkt fika.

Start

8 sep 2024

Tid

Varannan söndag 14:00-16:00

Plats
Sista anmälan

31 aug 2024

Kostnad

Gratis

Läger

Under vårterminen blir det konfaläger, mer info om det kommer. Ett läger där vi spenderar mer tid tillsammans med Gud, lär känna kompisarna ännu bättre, äter gott och hittar på roliga saker ihop!

Om det sker andra läger med kyrkan så finns det möjlighet att åka med på dessa också. 

För vem

För dig som börjar 8:an, 9:an, eller går i gymnasiet.

Upplägg

Vi börjar med en uppstartsträff sön 8 sep 14.00 där alla som anmält sig är med. Vi kommer att använda oss av konfamaterialet Grundad först och främst. Man behöver inte ha några förkunskaper, vara troende, döpt, eller vara medlem för att få gå konfan hos oss. 

 

Vi följer skolans läsår med lov och liknande, och avslutningen tänker vi kommer att hamna i maj 2025. Då har vi både en familjefest och en avslutning i samband med gudstjänst i kyrkan. Vi träffas varannan söndag 14.00-16.00 i hörnrummet i Pingstkyrkan.

front GRUNDAD.png

Kostnad

Det är gratis att gå konfan men det blir en liten avgift för konfalägret

Anmälan

Kontakt

Är du intresserad av konfa? Kanske har du några frågor? Hör av dig!

Elin Larsson, ungdomspastor

elin.larsson@uddevallapingst.se

0700 91 76 56

anmälan
bottom of page