top of page
Alpha-header-image-1920x930.jpg

ALPHAKURS

Har du frågor om livet? Alpha är en kurs där grunderna i den kristna tron utforskas - på dina villkor. Kursen hålls i mer än 170 länder världen över.

Alpha är en kostnadsfri grundkurs i kristen tro där vi äter gott tillsammans, ser en film (ca 25 minuter) som input och samtalar om innehållet. Det här är kursen för dig som är nyfiken och vill lära dig mer om vad kristen tro handlar om, oavsett om du redan är troende eller inte.

Kursstart

19 sep 2024

Tid

Torsdagar 18:30

Plats
Längd

12 veckor

Sista anmälan

15 sep 2024

Kostnad

Gratis

Frågor?

Om du har frågor kan du ställa dem till Hans och Lena Gyllensten på mailadressen

alpha@uddevallapingst.se

Vad är Alpha?

Alpha är en serie tillfällen som upptäcker och utfroskar världen utifrån den kristna trons grunder. Det hålls i en varm, öppen och vänlig miljö, det är gratis och du är förstås fri att avsluta när du själv önskar. Varje tillfälle får du olika delar av den kristna tron presenterad, men även sitta med i en liten grupp där det finns möjlighet att samtala kring tankar och funderingar. Du kan säga vad du vill eller inget alls, du bestämmer

 

Alla är välkomna. Oavsett din bakgrund eller tro; du är inbjuden.

Läs mer om Alpha här.

Hur ser en Alphakväll ut?

Vanligtvis består en Alphakväll av tre delar. Varje träff inleds med en måltid. Därefter ser vi en kort film utifrån livets frågor och kristendomens svar. Efter filmen samtalar vi om innehållet.

Vi kommer titta på olika aspekter av den kristna tron. Exempel på ämnen som tas upp: 'Vem är Jesus?', ’Tro och vetenskap' och 'Gud och det onda’

Vem är Alpha för?

Alphakursen är till för alla, och speciellt anpassad för dig som inte är van kyrkobesökare.

Välkommen!

anmälan

ANMÄLAN

Anmäl en person i taget. Begränsat antal kursdeltagare.

Vi ses 19 sep!

Snart öppnar anmälan till höstens Alphakurs!

bottom of page