top of page

lör 27 apr.

|

Pingstkyrkan Uddevalla

Gospeldag med konsert - "Joy to me"

Kom och sjung gospel tillsammans med gospelkören re:Joy och Maggan Allerth. Special guest: Rigmor Gustafsson Start 14.00. Konsert 18.00 (fri entré) Kostnad (fika ingår) för deltagare under dagen: 50 kr (betalas på plats med Swish)

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Gospeldag med konsert  - "Joy to me"
Gospeldag med konsert  - "Joy to me"

Tid och plats

27 apr. 2024 14:00

Pingstkyrkan Uddevalla, Brattgatan 1, 451 50 Uddevalla

Om evenemanget

Gospelkören re:Joy

En öppen kör från Toarps församling, med ca 35 gospelsångare i blandade åldrar. Tillsammans med våra underbara musiker vill vi bjuda in dig till ett härligt gospelgung. Vi ser återigen fram emot ett samarbete med jazzsångerskan Rigmor Gustafsson där gospel möter jazz i en spännande kombination. Gospel när det är som roligast!

Körledare för re:Joy är sedan 2018 Maggan Allerth. Saxofonist från början och har lett flera gospelkörer genom åren, bland annat Norrmalms gospel i Borås, Falköpings gospel med flera. Motto- att sjunga i kör ska kännas enkelt och glädjefyllt, körsång är teamwork.

Kompgrupp

Madelene Birgenius (piano)är en mångfasetterad frilansande pianist med lång och bred erfarenhet inom såväl soul, pop och gospel. Hon arbetar mycket med körer både som ledare och ackompanjatör men har även gjort kapellmästarjobb på föreställningar och teatrar. Har spelat med re;joy sedan 2007.

Johan Birgenius (trummor) har spelat med re:Joy sedan 2001. När han inte spelar med kören så blir det mycket jazz. Främst i Västsverige med också över hela i världen. I år har han, förutom denna konsert, inbokat datum i USA, Belgien, Italien och Tyskland men där emellan ska han hinna släppa en vinyl-EP med egenskriven musik. Alltid nyfiken på nya sammanhang och alltid mån om musikens bästa. Dynamik, känsla och rytm är hans ledord.

Janne Manninen (bas) är utbildad på KMH i Stockholm och var där verksam i tio år som musiker innan jag flyttade till Borås med min familj. Innan flytten ner spelade jag länge Melissa Horn och efter flytten ner till Borås har det mest varit med Robyn. I sommar stundar turné med Miss Li och mitt frilansande kombinerar jag med att ha baselever på Kulturskolan i Uddevalla.

Dela detta evenemang

bottom of page